PKR buat fitnah lagi.. Kenaikan harga petrol untuk bayar hutang??

Posted on Updated on

Ketua Pemuda PKR, Nik Nazmi Nik Ahmad, hari ini menuduh kerajaan sengaja menaikkan harga petrol bagi menampung hutang yang perlu ditanggung Malaysia yang membabitkan syarikat kontroversi 1 Malaysia Development Berhad (1MDB).

Nazmi berkata, kerajaan tidak sepatutnya menaikkan harga minyak memandangkan Malaysia sebuah negara pengeluar minyak.

Tambahnya, kerajaan tidak patut menghukum rakyat dengan menaikkan harga minyak akibat dari keborosan yang dilakukan pemimpin kerajaan, sebaliknya mencari alternatif lain untuk melangsaikan hutang terbabit.

“Sebagai negara pengeluar minyak, Malaysia sepatutnya memulangkan hasil bumi itu kepada rakyatnya pada harga yang berpatutan.

“Namun begitu, kerajaan Barisan Nasional terus boros berbelanja dan menekan rakyat sendiri untuk menampung bebanan hutang, termasuk 1MDB akibat tadbir urus kerajaan yang lemah dan korup,” kata Nik Nazmi.

Adoi…. kenyataan Nik Nazmi ni benar-benar buat Andy tergelak. Mana tidaknya, ada ke kata harga minyak naik disebabkan kerajaan nak bayar hutang syarikat 1MDB.

Nik Nazmi ni menuntut ilmu dengan Rafizi Ramli ke??.. Main tuduh je tanpa usul periksa… Takkan tak tahu yang kerajaan sudah memperkenalkan harga sistem pengapungan dimana harga minyak akan berubah mengikut pasaran dunia.-AndyBolat/Utaranews.com-

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s